روزان کیش

تور کیش

روزان کیش

تور کیش

معرفی اصفهان + تصاویر

نگاهی اجمالی به اصفهان

اصفهان شهری تاریخی در مرکز ایران که سومین شهر پهناور بعد از تهران و مشهد است. این شهر در اوج قدرت و اقتدار ایران پس از اسلام، در دوره صفویه، پایتخت ایران بوده است و آثار تاریخی زیادی از آن دوران بجا مانده است. اصفهان دارای آب و هوای معتدل می باشد و شهرت بیشتر این شهر زیبا بخاطر آثار تاریخی بجا ماندن از سده‌های گذشته (بخصوص از دوران صفویان) و گذر رودخانه زاینده رود از میان آن است و همچنین این یکی از زیباترین شهرهای ایران و مقصد بیشتر گردشگران داخلی و خارجی است. حال شما را با چند مورد از مهم ترین جاذبه های گردشگری اصفهان آشنا خواهیم کرد.


سی و سه پل

سی و سه پل اصفهان که آن را به نام پل الله وردی خان هم می شناشند یکی از جاذبه بی نظیر دوره شاه عباس صفوی می باشد. این پل که نزدیک به ۳۰۰ متر درازا و ۱۴ متر پهنا دارد و طولانی ترین پل زاینده رود است. تمام این پل از آجر و سنگ بنا شده و سطح آن بیک میزان است بدین معنا که دو طرف آن از وسطش کوتاه تر نیست. پل سی و سه پل که چهارباغ عباسی را به چهارباغ بالا متصل می کند قبلا 40 چشمه داشته اما امروز بیش از سی و سه چشمه آن باقی نمانده و بقیه آنها مسدود شده اند. در دوره‌ صفویه‌، مراسم‌ جشن‌ آبریزان‌ یا آبپاشان‌ ارامنه‌ در کنار این‌ پل‌ صورت‌ می‌گرفت‌. در این جشن که در 13 تیرماه هر سال برگزار می‌ شد مردم با پاشیدن آب و گلاب روی یکدیگر در این مراسم شرکت می ‌کرده ‌اند.

جاذبه های ایران, سی و سه پل اصفهانسی و سه پل[/caption]


کاخ چهل ستون 

کاخ چهل ستون اصفهان نمونه ای از یک باغ زیبا دوره صفوی می باشد این باغ در شرق خیابان چهار باغ پایین، جنوب خیابان سپه و غرب میدان نقش‌ جهان واقع شده است. ایوان کاخ چهلستون تشکیل شده از دو بخش, یک بخش که بر ۱۸ ستون چوبی استوار است چهار ستون وسط که بر روی ۴ شیر سنگی قرار گرفته و حجاری آن ها به گونه ای است که دو شیر به یک سر انسان نشان داده می شود. از دهان این چهار شیر آب فوران می کرد و به حوض مرمری تالار می ریخت. قسمت دیگر که کمی مرتفع تر است سردر ورودی تالار را تشکیل می دهد و  آن را تالار آئینه نامیده اند. این قسمت بر دو ستون قرار گرفته و سراسر آن مزین به آئینه کاری است که در آن آئینه های ریز و خوش نقش به صورت معرق در کنار آئینه های قدی و خشتی به کار رفته اند. سقف تالار از قاب های چوبی و به اشکال مختلف هندسی ساخته شده اند. تصویر قرینه حوض مرمرین وسط ایوان در تزئینات سقف مشاهده می شود. این قرینه سازی شباهت بسیاری با ایوان عالی قاپو دارد. این کاخ مانند کاخ نیاوران تهران یکی از جاذبه های بی نظیر در ایران می باشد.

 مکان اصفهان, کاخ چهل ستون اصفهانکاخ چهل ستون[/caption]


میدان نقش جهان

میدان نقش جهان در زمان شاه عباس اول به دستور وی در محل باغی به نام نقش جهان ساخته شد. میدان نقش جهان میدانی مستطیل شکل به درازای ۵۰۷ متر و پهنای ۱۵۸ متر که در مرکز شهر زیبای اصفهان واقع شده است. نام این میدان بعد از انقلاب اسلامی به میدان امام تغییر یافت ولی هنوز هم خیلیها به نام میدان نقش جهان می شناسند. در پیرامون این میدان چهار آثار عظیم و پرطرفدار اصفهان نظیر عمارت عالی قاپو، مسجد شاه (اصفهان)، مسجد شیخ لطف الله و سردر قیصریه قرار گرفته اند و هم چنین اطراف این میدان دویست حجره دو طبقه که صنایع دستی در این حجره ها عرضه می شود واقع شده اند. میدان نقش جهان در تاریخ ۸ بهمن ۱۳۱۳ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شد و در اردیبهشت ۱۳۵۸ جزء نخستین آثار ایرانی بود که به‌ عنوان میراث جهانی یونسکو نیز به ثبت جهانی رسید.

 مکان تاریخی اصفهان, میدان نقش جهان اصفهانمیدان نقش جهان[/caption]


عمارت عالی قاپو

عمارت عالی قاپو در غرب میدان نقش جهان اصفهان و روبروی مسجد شیخ لطف الله سر واقع شده است. این عمارت پس از انتقال پایتخت از قزوین به اصفهان توسط شاه عباس اول بین سال های 971 تا 977 خورشیدی بعنوان مقر و دولتخانه حکومتی سلاطین صفوی شروع به احداث شد. این عمارت طی 5 مرحله معماری و در زمان جانشینان شاه عباس اول بخصوص شاه عباس دوم و شاه سلیمان بین 70 تا 100 سال ادامه و تکمیل یافت. به دلیل وجود کتیبه ‌ای بخط نستعلیق تزئینات طبقه سوم اضافه شد. تزئینات خارجی  این عمارت زیبا بوسیله آجر که در لچکها (قسمتهای هلالی در بالای هر ورودی) بوسیله کاشی هفت رنگ و تزئینات و خطوط اسلیمی می‌باشد و تزئینات داخلی بوسیله نقوش زیبای گل و بته و شکارگاه و حیوانت و پرندگان بر روی گچ  می باشد. بنای عالی قاپو با ارتفاعی حدود ۴۸ متر و دارای 6 طبقه می باشد به دلیل اضافات و الحاقات معماری در هر سو نمایی متفاوت دارد به طوری که از جلو بنا از میدان نقش جهان ۲ طبقه از پشت ساختمان ۵ طبقه، از طرفین بنا ۳ طبقه دیده می شود این عمارت را فقط باید از نزدیک دید و از هنرها و معماری ایرانیان لذت برد.

 مکان های دیدنی اصفهان,عمارت عالی قاپو اصفهانعمارت عالی قاپو[/caption]


پل خواجو

پل خواجو در شرق سی و سه پل و انتهاى شرق خیابان کمال اسماعیل اصفهانى و انتهاى جنوبى خیابان خواجو واقع شده است. این پل تاریخی مانند پل هفت چشمه اردبیل متعلق به دوره صفوی می باشد. در وسط این پل ساختمانی با تزیینات زیبا و طاق های نقاشی شده به نام بیگربیکی احداث شده است که به عنوان اقامت موقتی شاه صفوی و خانوادش استفاده می شده است. این پل که طولش حدود ۱۵۰ متر و عرضش حدود ۱۴ و معبر آن نیز حدود ۶ متر می‏ باشد از سنگ و آجر ساخته شده و ۲۱ جوی و ۲۶ چشمه دارد. در گوشه‌ های ضلع شرقی پل خواجو دو شیر سنگی وجود دارد که ظاهرا نماد سپاهیان بختیاری و محافظ اصفهان در عصر صفویه هستند. پل خواجو دارای ۲۴ دهانه‌ است که از مکعب‌ های به دقت تراش‌ خورده ساخته شده و در بخش میانی، با سدهای چوبی برای گرفتن جلو رودخانه مسدود گردیده‌ است. این پل بخاطر معماری جذابش یکی از بهترین پل های زاینده رود می باشد.

مکان تاریخی اصفهان, پل خواجو اصفهانپل خواجو[/caption]


 کاخ هشت بهشت

کاخ هشت بهشت در سال ۱۰۸۰ هجری در دوره سلیمان صفوی در نزدیکی باغ بلبل ساخته شد.  این باغ نشان دهنده معماری جذاب و زیبای ایرانی در عصر صفویه می باشد. کاخ هشت بهشت در دو طبقه و بر یک پایه‌ هشت ضلعی به بلندی ۱۳۰ سانتی‌متر احداث شده است، کاخ را از چهار سوی، چهار ایوان شگفت انگیز فرا گرفته است که نور لازم و کافی باغ را به فضای درونی کاخ می‌رساند، فضای مرکزی بنا دارای مقرنس‌های گچی است که به نقاشی آراسته شده ، آن گونه که طرح درونی بنا را به شکل چلیپا در می‌آورد که در چهار طرف، چهار واحد ساختمانی طراحی شده و در کل با طبقه‌ی بالا، هشت واحد جدا از هم طراحی شده است.  عده ای از باستانشناسان تاریخ معتقدند که این کاخ زیبا برای هشت سوگلی حرم پادشاه در نظر گرفته شده بود و ۴ نفر در طبقه ی همکف و ۴ نفر در طبقه ی اول زندگی می کردند.

مکان تفریحی اصفهان,  کاخ هشت بهشت اصفهانکاخ هشت بهشت[/caption]


آتشگاه

آتشگاه در غرب اصفهان در نزدیکی رودخانه زاینده رود بر روی کوهی واقع شده است. این بنای تاریخی متعلق به دوره ساسانی یا ما قبل این دروه می باشد. در گذشته این بنا را مِهربین یا دژِ مهربین یا آتشکده ی مهربین می نامیدند ولی اکنون با نام آتشگاه یا کوهِ آتشگاهآن را می شناسند. بافت این بنا از لایه های خشتی تشکیل شده است. میانِ دو ردیف خشت را هم یک لایه نازکِ نِی قرار می‌دادند تا بر استحکامِ آن بیفزایند. پایه‌های بزرگ و خشتیِ بنا تقریباً از میانهٔ تپهٔ آتشگاه آغاز می‌شوند و در بالا به ستونهایی محکم و قابلِ اعتماد تبدیل می‌شدند که در گذشته اتاقهایی نیز بر رویِ آنها قرار داشته‌است. نقل است که موبدان زرتشتی، در این اتاق از آتش مقدس نگهداری می کردند.

 مکان تاریخی ایران, آتشگاه اصفهانآتشگاه[/caption]


کلیسای وانک

کلیسای وانک در محله جلفای اصفهان در دوران حکومت شاه عباس دوم توسط ارمنیان که از ارمنستان به اصفهان منتقل شده بودند بنا شده است. این بنای زیبا و تاریخی مساحتی بالغ بر هزار ۹ متر مربع دارد که ۴  هزار متر مربع آن را ساختمان و بقیه فضای سبز و باغ وانک است. برج ناقوس کلیسا 3 طبقه است و در طبقه ی دوم ساعتی به وزن 300 کیلوگرم قرار داده اند. گنبد این کلیسا مانند گنبد مساجد ایرانی در عصر ساخته شده است. روی دیوارها، طاق نماها، طوق گنبد و داخل گنبد نیز نقاشی هایی با رنگ روغن ترسیم شده و طلاکاری ها و تذهیبی که در تزئین این کلیسا به کار رفته، در میان دیگر کلیساهای ارامنه منحصربه فرد است.

استان اصفهان, کلیسای وانک اصفهانکلیسای وانک[/caption]


مطالب مرتبط: 10 مکان گردشگری و تفریحی پرطرفدار استان همدان بین گردشگران+عکس

منبع: http://xn----4mcbuhcsd6mvade17j9n.com/

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.